ג'ירף אילת - מקום מצוין לאוהבי אוכל אסייתי משובח

מאת: אביבה דקל ● 2/10/2017 14:33 ● ערב ערב 2831
אוהבים אוכל אסייתי משובח? ● יש לנו הפתעה בשבילכם ● בין אם אתם תושבי אילת או רק מתארחים בה, אל תחמיצו את ג'ירף – מסעדה אסיאתית עם השפעות מערביות, הממוקמת בטיילת 'הרודס' ● גם אם תשבו במרפסת בצל עצי הדקל, כשהבריזה מהים מנשבת, וגם אם תבחרו לשבת בחלל הפנימי הממוזג והנעים – אין תענוג גדול יותר מאשר לאכול ארוחה אסייתית מושלמת של נודלס, סושי מסוגים שונים ומפתיעים, מנות אורז מלהיבות וסלטים אסייתים כיפיים כמו זו שיגישו לכם ב'ג'ירף' אילת
ג'ירף אילת - מקום מצוין לאוהבי אוכל אסייתי משובח

לרשת 'ג'ירף' שהחלה את דרכה בתל אביב לפני 21 שנה יש היום תשע מסעדות ברחבי הארץ: החל מחיפה והקריות בצפון, דרך הרצליה וצומת בני דרור, רמת החייל ואבן גבירול בתל אביב, ראשון לציון ופתח תקווה. לפני 13 שנה פתחה את שעריה מסעדת 'ג'ירף' באילת, וגם באילת כמו בכל הסניפים מקפידה המסעדה על תפריט משובח, גדוש במנות שעשו היסטוריה והפכו למנות מיתולוגיות – כמו למשל  המנה החריפה, הפיליפינית, האפגנית, הקיסרית, המאלזית, ועוד מנות דגל, שכבר הפכו לשמות גנריים למנות אסייתיות.

 

 

מה בתפריט?

 

  • מנות ראשונות כמו סלט תאילנדי מרענן, אגרול או גיוזה.
  • תפריט המנות העיקריות מתחלק למנות אורז ולמנות נודלס. חובבי הבשר יוכלו למצוא פה מנת אטריות חרפרפה שהפכה ללהיט בשם 'סינטה נודלס', ובה נתחי סינטה, אטריות ביצים ושלושה סוגי בצלים. ויש גם מנה ושמה 'צ'אזה', המשלבת פילה בקר עם חצילים, ברוטב אסייתי מתקתק וטעים להפליא
  • באגף הסושי של 'ג'ירף' אילת נרשמו לאחרונה שני חידושים מעניינים: 'צ'יראשי' סושי ו'אוניגירי'. 'צ'יראשי' הוא למעשה סושי מפוזר או סושי מפורק. הסועדים מקבלים קערה עם אורז סושי, ומעליו נחים נתחי דג סלמון, סלט של אבוקדו ו'יוזו' (רוטב הדרים יפני), פרוסות מלפפון, ג'ינג'ר וגזיזי אצות. למעשה, יש פה את כל המרכיבים של סושי - רק בקערה, ובכמות שאפשר לשבוע ממנה. יופי של רעיון. 'אוניגירי' הוא סושי בצורת משולש. כלומר: משולש אורז עטוף באצה וממולא בדגים או ירקות. ביפן הוא נחשב להיט, ואנשים לוקחים אותו לעבודה או ללימודים בתור כריך. מעין ארוחה קטנה לדרך. ב'ג'ירף' ה'אוניגירי' מופיע בארבעה סוגי מילויים: שתי גרסאות של סלמון, טונה או בגרסה הצמחונית - עם אבוקדו ו'יוזו'.
  • צמחוניים ימצאו פה מנה מלהיבה של פטריית פורטובלו ממולאת במחית עדינה של פטריות וכרישה ברוטב 'מירין' מתוק. טבעוניים ייהנו ממנה נהדרת שנקראת 'אודון פטריות', ובה אטריות אודון יפניות, תערובת פטריות, שום, שמן שומשום וכוסברה.
  • להשלמת החוויה מומלצים הקוקטיילים של 'ג'ירף': קמפרי אננס וצ'ילי פסיפלורה. קוקטיילים מרעננים, ממזריים ועוקצניים, ההופכים את הארוחה לחוויה שמחה וצבעונית יותר. גם חובבי ה'סאקה' לא יקופחו, והם יכולים לקבל אותו  חם או קר, ולאוהבי ה'סאקה' הרציניים - יש בתפריט אפילו מסלול של 'סאקה' בלי הגבלה, עד דלא ידע
  • גם על הילדים חושבים ב'ג'ירף', ועבורם יש מנות אהובות של נודלס ברוטב טריאקי מתוק, עם או בלי עוף, שיפודי עוף ברוטב חמאת בוטנים או שניצל ואורז

.
לקינוח, אל תפספסו את הפבלובה הנהדרת, המלווה בפירות יער, או הברולה בננה - קינוח מיתולוגי, שלא טעמנו כמותו בשום מקום אחר.

במהלך השבוע, תוכלו למצוא פה ארוחות עסקיות בצהריים, במחיר הוגן מאוד לכל החבילה.
האוכל טעים ומוקפד, השירות  הוא מחויך ומקצועי, כל לקוח מקבל יחס חם אישי ומפנק, המחירים נוחים ביותר, והתוצאה היא חוויה מנצחת שקשה מאוד להתחרות בה.

ג'ירף אילת, טייל 'הרודס', החוף הצפוני, 08-6316583.
פתוח: כל השבוע 12:00-23:00. 
משלוחים: יש, כל השבוע.


חדשות אילת